Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


De ce întârzie atât de mult Olanda campania de vaccinare anti-Covid?

De la jumătatea lui decembrie Olanda a introdus măsurile cele mai stricte de la începutul pandemiei, toate şcolile şi magazinele neesenţiale fiind închise. O strategie ineficientă după cum demonstrează datele: ieri țara a înregistrat 6.671 noi cazuri de COVID-19, cu 757 mai multe decât în ziua precedentă.

În timp ce polemica vaccinului și a vaccinării în UE este în toi, Olanda stă pe margine fiind singura țară din blocul comunitar care nu a început vaccinarea anti-COVID, la aproape două săptămâni de la debutul campaniei în UE. Mai mult, Amsterdamul a decis să devanseze cu două zile începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Inițial data avansată de autorități pentru începerea campaniei de vaccinare era 8 ianuarie, dar aceasta a fost modificată și stabilită pentru miercuri. Ministrul olandez al sănătății are însă un program ocupat și marți când este așteptat în parlament pentru a răspunde întrebărilor referitoare la aceste întârzieri.

Autorităţile au invocat până acum dificultăţile logistice şi necesitatea unei aprobări a vaccinului de către autorităţile naţionale.

Totul vine după ce premierul Mark Rutte a preferat o „izolare inteligentă”, mult mai permisivă decât cele din ţările europene vecine. De la jumătatea lui decembrie, Olanda a introdus măsurile cele mai stricte de la începutul pandemiei, toate şcolile şi magazinele neesenţiale fiind închise.

O strategie ineficientă după cum demonstrează datele: ieri țara a înregistrat 6.671 noi cazuri de COVID-19, cu 757 mai multe decât în ziua precedentă.

Așadar miercuri debutează campania de vaccinare anti-covid și în Olanda. Personalul spitalicesc în contact cu pacienţii de COVID-19 va fi primul care va beneficia de vaccin, alături de lucrătorii din azilele de bătrâni din sudul ţării, au anunţat autorităţile sanitare.

 
De ce întârzie atât de mult Olanda campania de vaccinare anti-Covid?