Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Președintele Braziliei: ”Țara e în faliment, nu mai am ce face...”

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, a declarat că țara sa este ”în faliment” și că nu are ce face, vinovată de criză fiind ”presa care se hrănește cu coronavirusul”, transmite AFP.

Subvențiile de stat, care au protejat până acum milioane de brazilieni de sărăcia extremă, s-au terminat, în principal din cauza efectelor pandemiei.

”Brazilia e falită prietene, nu mai am ce să fac”, i-a spus șeful statului unuia din admiratorii care vin în mod obișnuit în fața rezidenței sale oficiale din capitala Brasilia pentru a-l saluta.

”Am vrut să modific planul de reducere a taxelor, dar avem aici în țară o presă care trăiește și se alimentează de pe urma coronavirusului, o presă lipsită de caracter”, mai spune el.

Bolsonaro pune colapsul economic în care a intrat țara pe seama măsurilor de restricție a circulației impuse de guvernatorii locali pentru combaterea efectelor pandemiei de coronavirus.

Potrivit statisticilor numărul de infectări și de morți ca urmare a pandemiei continuă să crească în Brazilia. În ultimele 24 de ore au fost raportate aproape 60 000 de cazuri noi și 1 171 de morți.