Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Val de demisii în rândul echipei lui Trump, în semn de protest față de comportamentul acestuia

trump_imufnat.jpg

Sursa imaginii: 
AFP

Mai mulți membri ai echipei președintelui Donald Trump au demisionat sau își pregătesc plecarea de la Casa Albă în semn de protest față de comportamentul acestuia. Aceștia îl acuză pe Trump că a încurajat protestele violente de ieri.

Adjunctul consilierului în probleme de securitate naţională al Casei Albe, Matt Pottinger, a demisionat în urma răspunsului lui Donald Trump la protestele de miercuri ale susţinătorilor lui, a anunţat CNN, preluat de News.ro. Informaţia a fost confrimată de o persoană apropiată lui Pottinger.

Pottinger le-a spus membrilor echipei că sunt puţine lucruri pentru el de luat în considerare.

CNN a precizat miercuri noapte că mai mulţi dintre principalii consilieri ai lui Trump, inclusiv Robert O'Brien, consilier pe probleme de securitate naţională, şi Chris Liddell, adjunctul şefului de Cabinet, iau în considerare demisia.

Stephanie Grisham, şefa de cabinet a primei doamne a Statelor Unite, Melania Trump, şi-a prezentat miercuri demisia, în urma protestelor violente de la Capitoliu.

Protestele convocate de preşedintele în exerciţiu Donald Trump miercuri, în faţa Capitoliului, unde Congresul urma să certifice voturile electorilor în alegerile prezidenţiale şi, cu acestea, victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale, au devenit violente la scurt timp.

Sute de manifestanţi, susţinători ai lui Trump, au pătruns în Capitoliu şi mai multe clădiri din complex au fost evacuate. În confruntările cu poliţia au rezultat mai mulţi răniţi, între care 14 poliţişti, şi câteva zeci de persoane au fost reţinute. Patru persoane au murit.