Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Trump tot nu-și recunoaște înfrângerea, dar promite o tranziție ordonată

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a promis o tranziţie ''ordonată'' a puterii pe 20 ianuarie după ce Congresul Statelor Unite a ratificat victoria preşedintelui ales, democratul Joe Biden, în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie. 

Într-o declarație pe Twitter difuzată de un oficial de la Casa Albă, Donald Trump vorbește de o tranziție ordonată pe 20 ianuarie, când joe Biden va prelua funcția de președinte al Statelor Unite.

Deși sunt în dezacord total cu rezultatul alegerilor, iar faptele îmi dau dreptate, va fi o tranziție ordonată pe 20 ianuarie. Am spus mereu că voi continua lupta noastră ca să ne asigurăm că doar voturile legale au fost numărate. Asta reprezintă sfârșitul celui mai grozav prim mandat din istoria prezidențială, dar este doar începutul luptei noastră să facem America măreață din Nou!", arată mesajul lui Donald Trump postat de Dan Scavino, White House Deputy Chief of Staff.

Contul de Twitter al lui Donald Trump a fost blocat de companie.

Congresul american a confirmat victoria președintelui ales Joe Biden după o zi haotică, cu proteste care au dus la patru decese și i-a obligat pe parlamentari să evacueze Capitolul.

Biden urmează să devină oficial al 46-lea președinte al SUA pe 20 ianuarie.