Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kim Jong Un a început deja să amenințe noua administrație americană

kim.jpg

Sursa imaginii: 
RFI România / arhivă

Liderul nord-coreean a anunțat că țara lui dezvoltă noi arme, inclusiv un submarin cu propulsie nucleară, arme nucleare tactice și focoase avansate concepute să treacă de sistemele de apărare antirachetă, anunță CNN.

În declarațiile publicate sâmbătă, Kim a declarat că în Coreea de Nord se va continua înarmarea, pentru a descuraja Statele Unite, comentarii care par să arate că strategia președintelui Donald Trump de angajament la nivel înalt - inclusiv trei întâlniri cu Kim, nu a reușit să convingă Phenianul să se oprească din constituirea unui arsenal nuclear modern:

"Indiferent cine este la putere în SUA, adevărata natură și adevăratul spirit al politicii anti-Coreea de Nord nu se vor schimba niciodată", a spus Kim Jong Un, potrivit Agenției Centrale de Știri Coreene.

Comform lui Kim, proiectele se află în diferite stadii de dezvoltare. El a spus că „tehnologia de ghidare cu focoase multiple” este în etapa finală, în timp ce studiile asupra zborului hipersonic „sunt complete”, și Coreea de Nord pregătește testarea și producția rachetelor.

Îmbunătățirile armelor nucleare tactice, menite să fie folosite la distanță mai scurtă, sunt, de asemenea, finalizate, a spus liderul de la Phenian. Cercetările în domeniul submarinelor cu energie nucleară sunt complete și în „etapele finale ale examinării”, a încheiat Kim.

Amintim, vara trecută au fost prezentate fotografii ale sale, în care inspectează un submarin în construcție. Atunci, Statele Unite au crezut că imaginile arătau probabil un submarin recondiționat, de care Washingtonul știa de mai bine de un an, potrivit unui înalt oficial american.

Capturile prin satelit din septembrie au arătat însă că nord-coreeni ar fi pregătiți să dezvolte un submarin capabil să lanseze rachete.