Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


UK: Regina Elisabeta și Prințul Consort au primit vaccinul anti-Covid

regina_elisabeta_printul_filip.jpg

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip
Regina Elisabeta a II-a și Prințul Phillip
Sursa imaginii: 
PA

Regina Elisabeta a II a Marii Britanii și Prințul Consort și Duce de Edinburgh Philip au primit vaccinul anti-Covid. Cuplul regal se află în izolare la Castelul Windsor

O sursă a Casei Regale a declarat că vaccinările au fost administrate sâmbătă de un medic al familiei regale de la Castelul Windsor.

Sursa a adăugat că Regina Elisabeta a decis să anunțe că a fost vaccinată pentru a preveni speculații suplimentare.

Regina, în vârstă de 94 de ani, și prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, sunt printre cei aproximativ 1,5 milioane de oameni din Marea Britanie care au primit până acum cel puțin o doză de vaccin Covid.

Persoanele cu vârsta peste 80 de ani din Marea Britanie se numără printre grupurile cu prioritate înaltă cărora li se administrează primul vaccin.

Cuplul a petrecut izolarea în Anglia la casa lor din Castelul Windsor, după ce au decis să tetreacă un Crăciun liniștit la reședința lor din comitatul apropiat Berkshire, în loc de întrunirea tradițională a familiei regale la Sandringham din estul Angliei.

Prințul Charles a avut Covid

Luna trecută, Regina a apărut alături de mai mulți alți membri de frunte ai familiei regale pentru prima dată de când a început pandemia de Coronavirus.

Prințul Charles
Prințul Charles a avut Covid în primăvarea lui 2020
Sursa imaginii: 
James Shaw/Shutterstock

În 2020, ea a petrecut șapte luni - între martie și octombrie - fără a desfășura angajamente publice în afara unei reședințe regale.

În acea perioadă, prințul moștenitor Charles, în vârstă de 72 de ani, a contractat Coronavirus și a prezentat simptome ușoare.

Surse ale Palatului au mai declarat la BBC că nepotul ei, fiul mai mare al lui Charles, prințul William, a testat pozitive în aprilie - deși Palatul Kensington – reședința lui William - a refuzat să comenteze oficial.