Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alexandru Rafila: Este absolut fezabil ca școlile să se redeschidă pe 8 februarie

Alexandru Rafila OMS PSD pandemie Covid.jpg

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila
Sursa imaginii: 
psd.ro

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, declară la RFI că sprijină demersul ministrului Educației de a redeschide școlile pe 8 februarie. El crede că acest scenariu este absolut fezabil.

Alexandru Rafila consideră că redeschiderea școlilor poate avea loc pe 8 februarie: ”Este absolut fezabil. Școlile nu trebuiau să se închidă, de fapt. Nu există nici o justificare a închiderii școlilor, dacă ne referim măcar la școlile primare. România a devenit unicat în UE, cu o incidență relativ redusă față de alte țări, a ținut școlile închise un an de zile. Lucrul ăsta nu mai poate să continue, nu atât din punct de vedere al procesului de învățământ, cât mai ales din punctul de vedere al afectării grave a modului în care se dezvoltă copiii”.

El spune că susține demersurile ministrului Educației, pentru redeschiderea școlilor pe 8 februarie: ”Eu sprijin demersul domnului ministru Cîmpeanu de a deschide școlile pe 8 februarie. Mi se pare hazardată afirmația unui reprezentant de la Ministerul Sănătății, care spunea că nu se vor deschide școlile, mai ales că numărul de cazuri noi este tot mai mic, am avut doar 2.000 ieri, cu 7.000 de teste. Trebuie să ne lămurim: ori avem o situație epidemiologică gravă, pe care nu o cunoaștem și lucrul ăsta trebuie asumat ori avem o situație epidemiologică total sub control, după numărul de teste efectuate și numărul de teste pozitive și atunci nu ar trebui să existe nici cea mai mică discuție legată de redeschiderea școlilor”.

 
Alexandru Rafila, despre scenariul redeschiderii școlilor pe 8 februarie