Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adrian Wiener, medic, deputat USR PLUS: Redeschiderea școlilor pe 8 februarie nu este posibilă

Adrian Wiener numar cazuri Covid mare.jpg

Adrian Wiener se așteaptă la o presiune pe spitale, din cauza Covid-19, în perioada următoare
Adrian Wiener se așteaptă la o presiune pe spitale, din cauza Covid-19, în perioada următoare
Sursa imaginii: 
Facebook/Adrian Wiener

Școlile s-ar putea redeschide mai degrabă la jumătatea lunii martie, după ce o masă semnificativă a profesorilor și chiar a elevilor de peste 16 ani se va vaccina anti-Covid-19. Iată ce declară la RFI Adrian Wiener, medic și deputat USR PLUS. Autoritățile iau în calcul întoarcerea copiilor în clase pe 8 februarie, în funcție de situația epidemiologică.

Adrian Wiener crede că școlile nu se vor putea redeschide pe 8 februarie: ”Nu cred că este posibil. Trebuie luat în calcul indicele de reproducere al acestui virus, în contextul în care presupunem deja că noua tulpină din Marea Britanie într-o oarecare măsură a înlocuit vechea tulpină și în România și contagiozitatea și riscul sunt foarte mari. Eu cred că pentru a reveni în siguranță în școli, cred că ar trebui să fi trecut prin etapa de vaccinare o masă semnificativă a profesorilor și de ce nu și a elevilor peste 16 ani, bineînțeles, doar cei care doresc. Ideal ar fi să dorească cât mai mulți dintre ei, dar cred că încă și nu e vorba doar de activitățile din interiorul școlii, e vorba de mijloacele de transport până și dinspre școală, de aglomerările pe care în general școala le produce în mod natural, în mod firesc”.

Medicul parlamentar estimează că școlile ar putea fi redeschise la mijlocul lunii martie: ”Mai degrabă, cred că undeva pe la jumătatea lunii martie. Cred că până atunci, măcar cadrele didactice să ajungă și la cea de-a doua vaccinare la rapel”.

 
Adrian Wiener, despre scenariul redeschiderii școlilor pe 8 februarie