Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Youtube suspendă canalul lui Donald Trump

trump.png

Sursa imaginii: 
youtube.com

YouTube a anunțat suspendarea canalului preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump pentru "cel puţin şapte zile" şi a şters un videoclip pe motiv de încălcare a politicii sale anti-incitare la violenţă, transmite Agenția France Presse.

"În lumina îngrijorărilor cu privire la riscul actual de violenţă, am eliminat noul conţinut postat online pe canalul lui Donald J. Trump pentru încălcarea politicilor noastre", a scris site-ul de videoclipuri într-un comunicat.

Pagina de start a canalului Trump prezenta un videoclip în care şefului statului punea la îndoială procesul electoral prezidenţial din noiembrie. Postare înregistrase aproximativ 5,8 milioane de vizionări.

Canalul preşedintelui american în exerciţiu este acum "suspendat pentru orice nouă încărcare de conţinut timp de cel puţin şapte zile", a adăugat YouTube.

Platforma de partajare video a declarat că "va dezactiva pe termen nelimitat comentariile" pe canalul Trump din motive de securitate.

Săptămâna trecută, Facebook a suspendat conturile de Facebook şi Instagram ale lui Donald Trump în urma invadării violente a Capitoliului SUA de către o mulţime de susţinători ai săi, care a perturbat temporar certificarea victoriei electorale a democratului Joe Biden.

Şeful Facebook Mark Zuckerberg a susţinut că preşedintele SUA a folosit platforma pentru a incita la violenţă şi ar putea continua să o facă.

Twitter a mers şi mai departe ştergând definitiv contul miliardarului republican şi privându-l de platforma sa preferată.

De asemenea, Twitter a "suspendat definitiv" 70.000 de conturi afiliate QAnon, o mişcare complotistă pro-Trump.

Apple şi Google au luat măsuri care au dus la eliminarea rețelei sociale Parler, foarte populară printre susţinătorii lui Donald Trump, de pe platformele lor de descărcare a aplicaţiilor.

Alte reţele sociale precum Snapchat şi Twitch au suspendat de asemenea contul preşedintelui Trump.