Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a fost confirmat cu Covid-19

dominic_fritz.jpg

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, are Covid
Image source: 
Otilia Ghițescu / RFI România

Primarul Dominic Fritz a fost confirmat miercuri pozitiv la testul COVID-19. Este a treia oară când Fritz face testul de coronavirus. Atribuțiile sale vor fi exercitate, în următoarele 14 zile, de viceprimarul Ruben Lațcău, care a avut deja boala.

 

Dominic Fritz va sta în izolare în următoarele 14 zile, iar atribuțiile sale vor fi preluate de viceprimarul Ruben Lațcău. Acesta din urmă a avut Covid la finele anului 2020. Direcția de Sănătate Publică Timiș va face anchetă epidemiologică și va comunica măsurile care trebuie luate. Dominic Fritz s-a testat anterior de două ori pentru Covid.

A treia oară n-am scăpat. Am fost confirmat pozitiv pentru COVID 19. Aseară am simțit dureri musculare și o stare subfebrilă, așa că am făcut un test dimineață la prima oră. Rezultatul a venit și mă obligă la izolare totală timp de 14 zile. Nu am fost contact direct pentru niciunul dintre angajații Primăriei Timișoara, pentru că am purtat tot timpul mască. Nici nu pot să-mi imaginez cum și de unde l-am luat, dar asta este natura perfidă a acestui virus. Fiți atenți, purtați masca, evitați întâlnirile și deplasările nenecesare. Mai avem puțin, ne vaccinăm toți și vom încheia această pandemie”, spune Fritz.

Viceprimarul Ruben Lațcău trebuie să convoace, în zilele următoare, plenul CL Timișoara. Trebuie ales al doilea viceprimar, însă consiliul local nu a fost complet până acum, după ce un social-democrat a devenit senator. Mandatul celui care îl va înlocui a fost abia acum validat de instanță și este încă în perioada de contestații.