Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pentagonul trimite la Washington sute de militari profesioniști, la învestirea lui Joe Biden

us army navy seals.jpg

Sursa imaginii: 
middleeastmonitor.com

Mobilizarea a câteva sute de militari activi pentru dispozitivul de securitate destinat ceremoniei de învestirii a noului preşedinte al SUA, a fost avizată luni de Departamentul american al Apărării.

Este vorba de 750 de militari, specializaţi misiuni pirotehnice şi în contracararea riscurilor generate de arme chimice, biologice, nucleare şi radiologice, pe care Pentagonul i-a detașat în capitala SUA. Aceștia vor fi însoțiți de echipe medicale militare.

O parte a militarilor activi vor face parte din echipele de coordonare a intervenţiilor Agenţiei Federale pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă – FEMA.

Amintim, la Washington DC au fost mobilizaţi deja şi până la 25.000 de membri ai Gărzii Naţionale, cu statut de militari în rezervă.

FBI a început verificarea tuturor membrilor Gărzii Naţionale detaşaţi acolo, pentru evitarea riscurilor unui atac din interior, au declarat surse citate de agenţia „Associated Press”.

De asemenea, autorităţile americane au luat măsuri speciale de securitate pentru ceremonia de învestire a preşedintelui Joseph Biden, programată miercuri.

Motivul acestei desfășurări de forțe îl reprezintă violenţele produse la 6 ianuarie la Capitoliu, de simpatizanţi ai preşedintelui în funcţie Donald Trump, soldate cu cinci morţi şi zeci de răniţi, inclusive din rândul forțelor de ordine.


Sursa imaginii: 
Wikipedia