Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicușor Dan, despre o relaxare a restricțiilor: Purtarea măștii și atitudinea bucureștenilor au ajutat

Nicusor Dan relaxare restrictii masca bucuresteni.jpg

Nicușor Dan salută scăderea cazurilor de Covid-19 în București (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Nicușor Dan salută scăderea cazurilor de Covid-19 în București (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, spune la RFI că se va vaccina anti-Covid-19, când îi va veni rândul. El precizează pe de altă parte că o eventuală relaxare a restricțiilor în București va fi analizată de comitetul municipal pentru situații de urgență: ”Să mai așteptăm câteva zile, ca să vedem că această situație se stabilizează”.

Nicușor Dan atrage atenția că trebuie să mai așteptăm câteva zile până la o eventuală relaxare a restricțiilor în București, pe fondul pandemiei Covid-19, după ce Capitala a scăzut miercuri sub nivelul de trei cazuri la mia de locuitori: ”În primul rând, trebuie să salutăm această scădere, sunt niște cifre pe care mă uit în fiecare dimineață, suntem la sub 3, am fost la 7 în urmă cu o lună și jumătate. Vă spun sincer că la începutul mandatului am fost extrem-extrem de îngrijorat. Când am început mandatul la sfârșit de octombrie, eram pe o pantă ascendentă și chiar mi-a fost frică de unde am putea să ajungem. Purtarea măștii și atitudinea bucureștenilor ne-au ajutat să ajungem aici. O să fie o discuție în comitetul municipal pe situația asta și o să vedeți decizia pe care o să o luăm. Să mai așteptăm câteva zile, ca să vedem că această situație se stabilizează. Așa, pe cifre, am fost la 1.000 pe zi, am fost la 2.000 pe zi și acum pare că suntem undeva la 200-300-400 pe zi”.

Întrebat dacă nu e totuși ciudat că s-a trecut brusc de la peste 1.000 de infectări pe zi la circa 200, primarul Capitalei a răspuns: ”Nu, nu, nu, au fost niște anomalii, date de faptul că nu s-a lucrat câteva zile de Crăciun și nu s-a lucrat câteva zile de Revelion, adică s-a lucrat la capacități mai mici, dar statistic, scăderea se vede”.

Nicușor Dan spune că se va vaccina anti-Covid-19, când îi va veni rândul: ”Sigur, când o să-mi vină rândul, mă vaccinez, da”.

 
Nicușor Dan, despre posibila relaxare a restricțiilor în Capitală, după scăderea cazurilor de Covid-19 în București