Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bugetul Capitalei se naște greu. Calistru: ”Va trebui să fie un buget realist”

Buget Capitala Calistru realist.jpg

Bugetul Capitalei se conturează cu dificultate (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Bugetul Capitalei se conturează cu dificultate (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Bugetul Capitalei ar trebui să fie unul credibil, declară președinta asociației Funky Citizens, Elena Calistru. Ea a participat la unele dezbateri pe tema bugetului pe acest an, organizate la Primăria Municipiului București. Jumătate din bugetul pe 2020 a însemnat subvenția pentru Termoenergetica și STB, a anunțat primarul Nicușor Dan.

Elena Calistru explică la RFI cum ar trebui să arate bugetul Capitalei pe 2021: ”În primul și-n primul rând, cred că bugetul Bucureștiului ar trebui să fie pentru prima oară, poate, după mulți ani, un buget credibil. Asta înseamnă un lucru foarte simplu, că veniturile sunt estimate realist și nu optimist până la ceruri și că în ceea ce ține de cheltuieli avem o bună prioritizare a acestora. Până în momentul acesta, în anii în care noi am urmărit bugetul, cel puțin pe partea de venituri, acestea erau mereu supra-supraestimate și pe parcursul anului veneau rectificări bugetare și în mod evident nu existau acele încasări prognozate”.

Președinta asociației Funky Citizens crede că ”va fi un buget de făcut curățenie și închis niște capitole, astfel încât poate din toamnă, din momentul în care vor intra și fonduri europene pe cadrul nou, să putem vedea o altă viziune. Până atunci, mi se pare imposibil să vii cu un buget care să aibă mari schimbări”.

 
Elena Calistru, despre viitorul buget al Bucureștiului pe 2021