Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sorin Cîmpeanu: Am asigurări că vaccinarea profesorilor va începe înainte de 8 februarie

vaccin_anticovid.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Vaccinarea profesorilor se va face prioritar, până la deschiderea școlilor, progrată pe 8 februarie. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că a discutat cu coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiți, care i-a promis că personalul din învățământ va beneficia de vaccinare prioritară, fără a afecta programările făcute până acum.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că are asigurări că vaccinarea angajaților din învățământ va începe înainte de 8 februarie, dată la care începe semestrul al doilea.

Am asigurarea coordonatorului campaniei de vaccinare că înainte de 8 februarie va începe acest proces destinat personalului din învățământ”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Întrebat dacă este timp, astfel încât profesorii să fie imunizați până la 8 februarie, ministrul Educației a spus: „Nu, categoric nu, și chiar dacă ar fi timp să se vaccineze, vaccinul își produce efectele după ce a fost făcut și rapelul, deci evident nu este timp fizic. Însă, preocuparea noastră este, și am mai mult decât încrederea în discuțiile cu coordonatorul campaniei de vaccinare doctorul Valeriu Gheorghiță, că înainte de începerea semnestrului 2 personalul din învățământ va beneficia de prioritate într-o modalitate foarte clar definită, fără a afecta niciuna dintre planificările deja făcute”, a mai spus ministrul.

Acesta a precizat că 45% din angajații din învățământul preuniversitar și 60% din universitar au declarat „în mod echivoc că au disponibilitate de vaccinare”.