Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dan Barna: Trebuie să compensăm guvernarea violentă împotriva economiei de piață a PSD din ultimii ani

dan_barna_bun.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Dan Barna

”E nevoie ca acest Guvern să compenseze guvernarea, cum să o numesc, violentă anti-economie de piaţă a PSD şi a ultimilor ani, care a dat un mesaj negativ în plan internaţional (...) Această guvernare a coaliţiei actuale care conduce România vine cu un nou punct de vedere, în care parteneriatul cu Bursa de Valori, cu bursele, este o prioritate nu formală, ci foarte concretă”, a afirmat, luni, vicepremierul Dan Barna, la Conferinţa Aniversară ”Fondul Proprietatea – 10 ani la Bursă”, citat de news.ro. 

El a apreciat că este nevoie ca un număr cât mai mare de companii să fie listate la bursă şi a exprimat disponibilitatea de dialog a Executivului.

 ”Nu există o variantă de legiferare în care, întorcând angajaţii împotriva angajatorilor, statul împotriva antreprenorilor şi toată lumea împotriva Bursei să poţi să te dezvolţi ca ţară. Ceea ce am trăit de 30 de ani, n-a făcut decât să ne ţină pe loc şi acest lucru l-am înţeles foarte clar”, a mai afirmat Barna.

 El a explicat a explicat că în acest moment bugetul de stat este ”sub o presiune foarte mare”, iar Executivul are nevoie de piaţa de capital.

"Criza pandemică a pus o presiune foarte mare pe multe zone de economie, iar bugetul României  în momentul de faţă - că lucrăm la buget în aceste săptămâni -  este sub o presiune foarte mare, datorită necesităţii de a ne încadra în acel deficit de 7% agreat cu Comisia Europeană. Şi din această perspectivă, piaţa de capital poate să fie un instrument şi un partener de care avem atâta nevoie”, a mai precizat viceprim-ministrul.

 Dan Barna a precizat că se lucrează în continuare la Planul de Reconstrucţie şi Rezilienţă pe care România îl va propune Comisiei Europene.

 ”Lucrez în aceste zile, împreună cu echipa mea şi cu colegii din Guvern, la Planul de Reconstrucţie şi Rezilienţă pe care România îl va propune Comisiei Europene. Vorbim de 30 de miliarde de euro care vor veni în piaţa din România (...) în momentul în care campania de vaccinare va avea succesul scontat şi vom intra într-o logică de reconstrucţie economică, rolul, şi al Bursei din Bucureşti şi al pieţei de capital în sens mai larg, este unul pe care îl văd fundamental", a mai declarat Dan Barna.