Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: Numărul morților de Covid a trecut de 100.000

boris_johnson.jpg

Boris Johnson
Premierul Boris Johnson și-a exprimat regretul profund pentru bilanțul tragic al pandemiei
Sursa imaginii: 
BBC

Prim ministrul britanic, Boris Johnson, și-a exprimat regretul pentru cei decedați de Covid-19 al căror număr a depășit marți 100000 de la începutul pandemiei. Între timp, numărul infecțiilor cu Coronavirus a scăzut.

Îmi pare rău de fiecare viață pierdută”, a declarat premierul Johnson în ziua în care prin cele 1631 de decese zilnice anunțate bilanțul pandemiei de Coronavirus în Regatul Unite a ajuns la 100.162 decedați în termen de 28 de zile de la un test pozitiv.

Liderul Partidului Laburist și al opoziției, Sir Keir Starmer, a remarcat că aceest bilanț sumbru depășește de două ori numărul morților din Blitz – campania de bombardament a Germaniei Naziste împotriva Marii Britanii în anii 1940 – 1941. Primul de ces de Covid în UK s-a înregistrat pe 9 martie 2020. 

Marea Britanie este lider european în acest sinistru clasament și pe locul cinci în lume după Statele Unite, Brazilia, India și Mexic.

Numărul mare de morți din aceste zile reflectă situația infectărilor de la începutul lui ianuarie când peste 60000 de persoane erau testate pozitiv.

Acum, într-un semn că valul al doilea a trecut de vârf, numărul zilnic al testelor pozitive s-a redus la circa 20000, iar ritmul de creștere a spitalizărilor cu Covid s-a încetinit.

Numărul celor vaccinați anti-Covid a depășit 6,8 milioane, ceea ce reprezintă peste 10% din populația UK.