Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gabriel Zetea: Campania de vaccinare arată prost, trebuia să fi mers ceas

Gabriel Zetea PSD Guvern Citu alegeri PNL.jpg

Sursa foto: Facebook/Gabriel Zetea
Sursa foto: Facebook/Gabriel Zetea

Campania de vaccinare din România este marcată de favoritisme și erori de strategie, declară la RFI vicepreședintele PSD Gabriel Zetea. Deputatul crede că era nevoie de o campanie de vaccinare ”care să fi mers ceas”.

În opinia lui Gabriel Zetea, ”campania de vaccinare arată prost, pentru că după ce guvernarea de dreapta anul trecut a gestionat extrem de prost campania de testare la acel moment, acum vorbim despre o gestionare și mai proastă a campaniei de vaccinare. Vorbim despre persoanele care sunt în categoria a doua de prioritizare, în sfera cărora au intrat foarte multe categorii de oameni (...), e mai ușor să enumerăm oamenii care nu intră în categoria a doua de prioritizare. Asta este o mare greșeală, pentru că în felul acesta nu putem să ne adresăm celor care cu adevărat au nevoie să fie vaccinați repede, urgent, pentru a reporni domeniile esențiale ale României”.

Întrebat dacă e vorba de favoritisme sau de erori de strategie, vicepreședintele PSD a răspuns: ”Eu zic că sunt ambele. Și favoritisme, pile și relații locale, pentru că sunt oameni care au fost programați, nu se prezintă, rămân anumite doze și atunci sună cunoscuții, prietenii, hai să te vaccinezi, decât să aruncăm doza, în loc să caute următorii care erau programați, să-i cheme mai repede, să vină să-și facă vaccinul acolo. Apoi, prioritizarea, care înseamnă strategia Guvernului, până la urmă. S-a lărgit, printr-o OUG, sfera celor care intră în categoria a doua, foarte mult, mult prea mult. S-a dat astfel semnalul că pot să fie vaccinați și funcționari publici și cei din domeniile esențiale”.

Întrebat dacă are dovezi că au fost vaccinați ”cunoscuți sau prieteni”, Gabriel Zetea a precizat: ”Discutăm totuși cu oamenii, trăim în România, vedem cum se întâmplă, auzim unul-altul, care spune că s-a vaccinat și n-ar fi trebuit să se vaccineze și-i mai întreb și eu: dar tu cum ai reușit? Păi, m-a sunat un prieten, o cunoștință. Nu așa trebuie să se rezolve. Pentru a reporni economia, pentru a porni domenii esențiale, era nevoie de o campanie de vaccinare care să fi mers ceas”.

 
Gabriel Zetea, despre erorile din campania de vaccinare