Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Barna la RFI: Îl susțin cu toată energia pe Vlad Voiculescu, face o treabă grea

Barna sustin Vlad Voiculescu treaba grea.png

Dan Barna îl susține pe Vlad Voiculescu
Dan Barna îl susține pe Vlad Voiculescu

Nu există animozități între ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, ci discuții foarte firești, pentru a face cât mai eficientă această campanie, declară la RFI vicepremierul Dan Barna. El spune că ”Vlad a preluat un sistem cu foarte multe tare, dificultăți și blocaje”.

Dan Barna afirmă că ”Vlad (Voiculescu) a preluat un sistem cu foarte multe tare și cu foarte multe dificultăți și blocaje. Pe de altă parte, rolul Ministerului Sănătății în campania de vaccinare este unul care a crescut în ultimul timp, tocmai prin implicarea lui Vlad și a echipei sale. Face o treabă grea, face o treabă deloc ușoară și îl susțin cu toată energia, din poziția aceasta de coordonare în care mă aflu”.

Întrebat cum va dezamorsa animozitățile dintre Vlad Voiculescu și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, vicepremierul a răspuns: ”N-aș vorbi de animozități, sunt discuții foarte firești legate de modalitatea în care facem cât mai eficientă această campanie, pentru că interesul tuturor, începând cu primul-ministru și terminând cu fiecare asistent sau asistentă medicală care administrează vaccinul este ca această campanie să funcționeze, să ajungă la cât mai mulți cetățeni. Miza la nivelul Guvernului este să reușim să aducem un număr suficient de doze, cât mai repede, pentru că asta e provocarea, iar rolul nostru și al meu și al premierului Florin Cîțu este tocmai să asigurăm funcționarea procesului și colaborarea inter-instituțională cât mai bună”.

 
Dan Barna, despre campania de vaccinare, Vlad Voiculescu și Valeriu Gheorghiță