Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Redeschiderea școlilor|Alexandru Muraru (Comisia de Învățământ): O decizie bună, luată la momentul potrivit

Alexandru Muraru Schengen guvernari catastrofale PSD.jpg

Alexandru Muraru pune și pe seama PSD amânările de până acum în dosarul Schengen
Alexandru Muraru, liderul PNL Iași
Sursa imaginii: 
Facebook/Alexandru Muraru

Redeschiderea școlilor pe 8 februarie este o decizie corectă, spune la RFI deputatul PNL Alexandru Muraru, vicepreședinte al Comisiei de Învățământ. El comentează pe de altă parte o declarație făcută recent de Vlad Voiculescu, în opinia căruia ar exista în realitate mai multe cazuri de Covid-19, decât ce prezintă autoritățile. ”Este nefiresc ca ministrul Sănătății să pună la îndoială cifrele obținute de propriile structuri”, consideră liberalul.

Alexandru Muraru apreciază decizia de redeschidere a școlilor: ”Mi se pare o decizie bună, o decizie așteptată, poate era cea mai așteptată decizie de la începutul pandemiei, după cea legată de vaccinare și de apariția vaccinului. Mi se pare o decizie luată cu foarte multă prudență, având în vedere că mai există doar trei state în UE care nu au deschis încă școlile. Având în vedere că România are din nefericire un sistem de educație cu multe vulnerabilități, cred că decizia aceasta luată pentru data de 8 februarie, ca școlile să se redeschidă odată cu semestrul II, pe cele trei scenarii, repet, mi se pare o decizie luată cu foarte multă prudență și într-un moment potrivit”.

Întrebat dacă nu s-ar fi impus mai multă prudență în privința deschiderii școlilor, ținând cont că însuși ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a pus recent la îndoială în alt context acuratețea cifrelor oficiale privind numărul infectărilor, deputatul PNL a răspuns: ”Eu cred că s-ar impune mai multă prudență în privința declarațiilor ministrului Sănătății, decât în privința acestei situații. Mi se pare un pic nefiresc ca ministrul Sănătății să pună la îndoială cifrele obținute de propriile structuri. Un ministru de asta se află în această poziție, în vârful sistemului, pentru a rezolva tot ce este de rezolvat în sistem și pentru a se asigura în fiecare clipă că funcționarii își fac treaba și că aceste cifre, evaluări, sunt obținute corect”.

 
Alexandru Muraru, despre redeschiderea școlilor și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu