Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ar trebui să-și dea demisia Costel Alexe și Mihai Chirica? Muraru (PNL): ”Nu știu dacă e cazul ca o persoană anchetată să demisioneze”

ar_trebui_demisie_mihai_chirica_costel_alexe_muraru.jpg

Costel Alexe este acuzat de luare de mită (Sursa foto: Facebook/CJ Iași)
Costel Alexe este acuzat de luare de mită (Sursa foto: Facebook/CJ Iași)

”Nu te poți suspenda din funcția de președinte al CJ sau de primar, până la finalizarea cercetărilor sau a unei decizii finale a justiției”, declară la RFI deputatul de Iași Alexandru Muraru, după ce primarul Mihai Chirica a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, iar șeful Consiliului Județean, Costel Alexe, a fost pus sub acuzare pentru luare de mită.

Întrebat dacă Mihai Chirica și Costel Alexe ar trebui să-și dea demisia, Alexandru Muraru a răspuns: ”La funcțiile alese, nu știu dacă e cazul ca o persoană anchetată să demisioneze. Știu spre exemplu că instituția suspendării nu există, deci nu te poți suspenda din funcția de președinte al CJ sau de primar, până la finalizarea cercetărilor sau a unei decizii finale a justiției. Cel mai important lucru este ca atunci când există un astfel de caz, liderii politici să nu influențeze actul justiției. În rest, fiecare procedează după cum consideră”.

”Eu vă pot spune ce spune Statutul partidului, care face distincția între funcții alese și funcții numite. Pentru funcțiile alese, suspendarea și plecarea din partid intervine doar în momentul unei decizii definitive și irevocabile a justiției”, precizează deputatul de Iași.

 
Alexandru Muraru, despre problemele cu justiția ale lui Mihai Chirica și Costel Alexe