Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: Cei sosiți din străinătate trebuie să facă două teste

test_uk.jpg

Sosire la aeroportul Heathow
Cei ce sosesc în UK vor trebui să prezinte un test Coronavirus negativ făcut în cele 72 de ore dinaintea călătoriei
Sursa imaginii: 
AFP

Toți călătorii care intră în Marea Britanie vor fi obligați să facă două teste Coronavirus în timpul carantinei, în încercarea de a preveni intrarea în țară a diferitelor tulpini de virus. Cei sosiți vor avea nevoie de un test în zilele doi și opt din perioada de carantină de 10 zile.

Ministerul Sănătății a declarat că măsura va oferi un "nivel suplimentar de protecție", permițând autorităților să urmărească mai eficient cazurile noi. Ministrul sănătății, Matt Hancock, a prezentat detalii suplimentare detalii în Camera Comunelor a parlamentului.

  • Amendă de 1.000 lire pentru orice sosit care nu reușește să facă un test obligatoriu pentru Coronavirus;
  • Amendă de 2.000 lire pentru nerealizarea unui al doilea test și carantina se prelungește automat la 14 zile;
  • Amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lire sterline pentru nerespectarea carantinei într-un hotel desemnat
  • Oricine minte pe formularul de localizare a pasagerilor despre faptul că a fost într-o țară de pe "lista roșie" este pasibil de o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

În plus față de regulile actuale, cei ce sosesc în Marea Britanie, fie pe mare, cu trenul sau cu avionul, trebuie să prezinte dovada unui test Covid-19 negativ pentru a li se permite intrarea.

Acest test trebuie efectuat în cele 72 de ore înainte de călătorie și oricui ajunge fără test i se aplică o amendă de până la 500 de lire sterline, oficialii Poliției de Frontieră efectuând controale la fața locului.

“Schema de test pentru eliberare” potrivit căreia călătorii din țările care nu se află pe lista roșie pot părăsi izolarea de la domiciliu după un test negativ în ziua a cincea va rămâne în vigoare.

Călătorii trebuie să furnizeze datele de contact și adresa lor din Marea Britanie. Aceștia pot călători apoi - cu transportul public, dacă este necesar - la locul în care intenționează să se autoizoleze.

Între timp, din 15 februarie, rezidenții în Marea Britanie și cetățenii Republica Irlanda care sosesc din anumite țări vor trebui să facă o carantină în hoteluri. Pasagerii vor trebui să rămână în camerele lor timp de 10 nopți, însoțiți de agenții pe pază dacă ies afară. În acest scop au fost pregătite 16 hoteluri cu o capacitate de 4600 de camere în apropierea unor puncte de intrare în UK.

Regulile se vor aplica cetățenilor britanici și rezidenților care sosesc din 33 de locuri fierbinți din “lista roșie” Covid-19 - mai ales în America de Sud și Africa - unde există temeri că variantele Covid s-ar fi putut răspândi deja. Pasagerii vor trebui să plătească costul cazării, transportului și testării în sumă de 1750 de lire. 

Călătorilor nerezidenți în Regatul Unit care au fost în aceste țări în cele 10 zile înainte de călătorie li se interzice intrarea.