Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ionuț Moșteanu (USR PLUS): Nu luăm măsuri de austeritate, ci de responsabilitate

Ionut Mosteanu USR rocada greva profesori.jpg

Ionuț Moșteanu: Domnul Ciucă lasă în urmă un mandat dezastruos
Ionuț Moșteanu: Domnul Ciucă lasă în urmă un mandat dezastruos
Sursa imaginii: 
Facebook/Ionuț Moșteanu

Bugetul pe 2021 este cel mai complicat din ultimii ani, declară la RFI liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu. Coaliția a anunțat amânarea majorării pensiilor până în ianuarie anul viitor, neacordarea tichetelor de vacanță pentru acest an și plafonarea sau anularea sporurilor pentru bugetari.

Ionuț Moșteanu spune în contextul amânării majorării pensiilor și al restului de măsuri anunțate de coaliție că ”probabil, este cel mai complicat buget, cel mai complicat de realizat buget din ultimii ani, pentru că venim după un an de criză economică și criză de sănătate publică, iar anul acesta nu vor fi mari schimbări, din punctul acesta de vedere (...). Veniturile la buget au scăzut și cheltuielile neprevăzute generate de această pandemie au crescut (...). Trebuie să fim atenți la fiecare leu care va fi cheltuit, să diminuăm risipa”.

Întrebat dacă măsurile anunțate de coaliție sunt de austeritate, deputatul a răspuns: ”Sunt niște măsuri necesare, alături de alte măsuri, astfel încât să trecem cu bine de această criză (...). Eu nu i-aș spune austeritate, i-aș spune responsabilitate, pentru că acesta este cuvântul de bază și atitudinea acestui Guvern, cuvântul de bază pe care este construit bugetul. Trebuie să putem funcționa și să investim banii în economie, ca să ieșim din criză”.

 
Ionuț Moșteanu, despre măsurile economice și sociale anunțate de coaliție