Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dianei Şoşoacă i-a fost retras sprijinul politic AUR

diana-sosoaca-parlament.jpg

Sursa imaginii: 
Inquam Photos / George Călin

Cea mai mediatizată politiciană a momentului, senatoarea Diana Șoșoacă a fost exclusă din partidul AUR. Decizia a fost luată de copreşedintele formaţiunii, Claudiu Târziu, şi vicepreşedintele AUR, Sorin Lavric.

Motivul deciziei a fost recenta ”transmisie” live făcută de Șoșoacă de la un ”chef cu lăutari” – o atitudine considerată de liderii AUR ca neconformă cu statutul de senator. În comunicatul remis presei de către formaţiunea politică se arată că Diana Şoşoacă Ivanovici "a refuzat sistematic să acţioneze atât în Parlament, cât şi în spaţiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum şi cu deciziile conducerii partidului. Din data prezentării comunicatului, doamna senator Diana Şoşoacă Ivanovici ăşi exercotă mandatul în afara grupului senatorial AUR" se arată în document.

Parlamentarul AUR, Dan Tănasă a confirmat informaţia şi a precizat că aceasta a fost picătura care a umplut paharul, pentru că ar fi existat și alte ieșiri ale senatoarei care au nemulțumit conducerea AUR. Totodată, deputatul a mai declarat, în cadrul unui interviu pentru RFI, că senatoarea Diana Șoșoacă prin această excludere a pierdut și alte funcții în Senatul României.

În altă ordine de idei, în acelaşi comunicat al Partidului AUR, se mai arată că "pentru viitoarele scrutine electorale se va institui un sistem mult mai riguros de verificare şi selecţie a candidaţilor, prin care să nu mai fie posibilă alegerea în funcţii publice a unor persoane incompatibile cu legea sau cu valorile AUR şi care nu acţionează în conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale partidului".

Avocata Diana Șoșoacă a intrat în AUR ca membru al Partidului Neamul Românesc, condus de Ninel Peia, alături de generalul Mircia Chelaru și colonelul Francisc Tobă. 

 

 

 
Interviu pentru RFI - Deputatul AUR, Dan Tănasă, despre motivul excluderii senatoarei Diana Șoșoacă din AUR