Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Andrei Țăranu: Excluderea Dianei Șoșoacă din AUR este mai degrabă un sacrificiu ritualic

andrei_taranu_excludere_diana_sosoaca_aur_sacrificiu_ritualic.jpg

Diana Șoșoacă, exclusă din AUR (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Eduard Vînătoru)
Diana Șoșoacă, exclusă din AUR (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Eduard Vînătoru)

Formațiunea extremistă AUR încearcă să devină un partid onorabil, prin excluderea senatoarei Diana Șoșoacă, un partid care să nu mai fie ocolit de celelalte grupări parlamentare, crede politologul Andrei Țăranu.

Profesorul Andrei Țăranu explică la RFI cum se repoziționează Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) pe scena politică, prin excluderea senatoarei Diana Șoșoacă: ”AUR a încercat dintotdeauna, cel puțin AUR-ul condus de George Simion, să fie un partid care să aibă acces și la celelalte partide și în special la media (...). Or doamna Șoșoacă avea o atitudine, un tip de limbaj, o formă de reacție și de comportament cu ceilalți, care îi instiga practic la extremism și la forme de atac la autoritate. E clar că în acest moment, partidele din România sunt într-un amplu proces de negociere, iar AUR este exclus de la această negociere și atunci vrea să devină un partid onorabil”.

El spune că ”AUR avea nevoie de un sacrificiu mai degrabă ritualic, astfel încât să permită celorlalte partide, PSD sau PNL, să înceapă negocierile cu el”.

 
Andrei Țăranu, despre excluderea senatoarei Diana Șoșoacă din AUR