Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Iohannis: Respectați restricțiile. Trebuie să le oferim școală fizic copiilor

Coronavirus Klaus Iohannis impreuna criza.jpg

Image source: 
presidency.ro

E extrem de important să respectăm restricțiile și să fim responsabili. Acum avem un motiv în plus: trebuie să le oferim școală, fizic, copiilor din România, spune președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat după şedinţa de joi cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, că au făcut împreună o analiză asupra şcolii care a început luni, iar situaţia este bună, peste 2 milioane de elevi începând fizic şcoala din 8 februarie, transmite News.ro.

Ne-am uitat la şcolile din România. Situaţia este bună. Sunt peste 10.000 de şcoli care funcţionează fizic, cu elevii prezenţi în şcoală. Sunt peste 6.000 de unităţi care învaţă în scenariul galben (...) Peste 2 milioane de elevi au reînceput şcoala fizic, asta reprezintă peste 70% din totalul elevilor din România”, a afirmat preşedintele.

El a subliniat însă că trebuie să fim realişti: pandemia nu s-a terminat.

Cu cât mai bine respectăm restricţiile, cu atât mai puţine cazuri de noi infectări vom avea şi cu atât mai bine se va desfăşora şi şcoala în format fizic”, a precizat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a convocat, joi, la Palatul Cotroceni pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Întâlnirea celor doi a venit în contextul în care cele mai multe unităţi de învăţământ din ţară au reluat, de luni, cursurile în format fizic.

De asemenea, discuţia are loc după confirmarea mai multor cazuri de infectare cu noul coronavirus în şcoli, în Bucureşti și în ţară. Ministrul Educației spune că, luând în considerare perioada de incubaţie, apariţia acestor cazuri nu are ca sursă infectarea în cadrul şcolii ci în timpul vacanței. El le cere părinților "un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate".