Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ministrul Transporturilor: Doar elevii ar trebui să aibă gratuitate pe tren, nu și studenții

Guvernul vrea să elimine gratuitatea pe tren pentru studenți (Sursa foto: Facebook/CFR Călători)

Guvernul ar putea decide săptămâna viitoare dacă păstrează sau nu gratuitatea pe tren pentru studenți, declară la RFI ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. El crede că această gratuitate ar trebui să rămână pentru elevi.

Cătălin Drulă spune că subiectul legat de gratuitatea pe tren pentru studenți ține de Ministerul Educației: ”Acesta e un subiect care ține de Ministerul Educației, este în legea educației prevăzut. Sunt mai multe variante în discuție pe masă. Eu cred că această gratuitate ar trebui să rămână pentru elevi, în tot cazul, nu se pune problema, din punctul meu de vedere, a unei eliminări acolo, pentru că e și o categorie socială vulnerabilă și într-o zonă cu venituri restrânse”.

”În rest, practica tipică în statele europene este ca tinerii peste 18 ani să aibă o formă de coplată, având facilități. Eu mi-aș dori ca aceste facilități să fie cât mai extinse, spre exemplu, să se aplice pe întreg anul calendaristic și am verificat că aceasta este practica și în țările din vestul Europei, adică nu e limitat la durata anului școlar. Asta este partea pe care am făcut-o noi, ca Minister al Transporturilor (...). Săptămâna viitoare, probabil, se va lua în Guvern o decizie pe această temă”, precizează ministrul Transporturilor.

 
Cătălin Drulă, despre gratuitatea pe tren pentru studenți