Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lider PSD: Banii din buget ajung doar pentru 9 luni. Nu avem o strategie de a bloca bugetul

radu_oprea_senator_psd_captura_video.jpg

Senatorul PSD, Radu Oprea
Sursa imaginii: 
captura video

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, susține că situaţia bugetului este ”dramatică”, iar banii nu ajung decât pentru 9 luni, în condițiile subevaluării veniturilor.

Senatorul PSD Radu Oprea susține că banii din proiectul de buget prezentat de Guvern ajung doar pentru 9 luni, iar social-democrații vor depune amendamente, neavând, însă, intenția de a bloca bugetul, ci doar de a arăta „că se poate”, în aceleași constrângeri date de deficitul estimat.

Concluzia este una dramatică. Banii din acest buget ajung doar pentru 9 luni. Veniturile sunt subestimate cu minim 4% din PIB. Drama este că Guvernului nici nu-i pasă să aducă vreun ban în plus la venituri. Dacă vă uitați cu atenție veți vedea că în 2022 și 2023 veniturile ca pondere în PIB scad. Și atunci este normal că dacă nu îți propui să aduci venituri, orice cheltuială să ți se pară un pericol. Diferența este de viziune, diferența este de felul în care am arătat că lucrurile pot fi făcute și altfel și vom veni cu amendamente la bugetul de stat”, a spus Radu Oprea.

Senatorul Radu Oprea a spus că PSD nu are o strategie de a bloca bugetul, ci doar va depune amendamente.

„Nu avem o strategie de a bloca bugetul de stat. Ideea e de a arăta că lucrurile pot fi făcute și altfel, că se poate. De la actualul Guvern am aflat doar atât: că nu se poate. Și prin amendamentele pe care le vom depune, așa cum am arătat în bugetul alternativ, prezentat de PSD, vom veni cu soluții în aceleași condiții și în aceleași constrângeri date de deficitul bugetar estimat”, a mai spus Oprea.