Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Daniel Zamfir (PSD): Bugetul este unul al austerității și de sugrumare a economiei

Daniel Zamfir PSD pensii PNRR.jpg

Daniel Zamfir: Oamenii nu vor rămâne descoperiți în această perioadă
Daniel Zamfir: Oamenii nu vor rămâne descoperiți în această perioadă
Sursa imaginii: 
Facebook/Daniel Zamfir

PSD va introduce amendamente la bugetul pe 2021 în legătură cu majorarea alocațiilor pentru copii și cu creșterea punctului de pensie, declară la RFI senatorul social-democrat Daniel Zamfir, vicepreședinte al Comisiei Economice. El susține că bugetul va ajunge doar pentru nouă luni.

Daniel Zamfir spune despre bugetul pe 2021 că ”este unul al austerității și de sugrumare a economiei. Este un buget al austerității, pentru că practic, nici una dintre categoriile sociale nu a scăpat de tăvălugul tăierilor. Practic, toate categoriile sociale au o reducere semnificativă a veniturilor. Spun sugrumare a economiei, pentru că nu se prevăd niște stimuli importanți în economie. Bugetul practic ajunge doar pentru nouă luni”.

PSD nu va bloca bugetul pe 2021 în Parlament, precizează senatorul: ”Nu vom bloca bugetul în Parlament, vom veni cu amendamente consistente. Dacă ele nu vor trece, sigur, nu vom vota bugetul în felul în care arată astăzi (...). Este inacceptabil ca la Sănătate să avem o scădere cu 11% a bugetului, față de anul trecut. De asemenea, vom introduce amendament la buget în legătură cu creșterea alocațiilor pentru copii și cu creșterea punctului de pensie”.

 
Daniel Zamfir, critic pe tema bugetului pe 2021