Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Emanuel Ungureanu (USR PLUS), despre revocarea Avocatului Poporului: Renate Weber e agentul PSD

Emanuel Ungureanu Renate Weber revocata Avocat Popor.jpg

Renate Weber ar putea fi revocată din funcția de Avocat al Poporului (Sursa foto: Facebook/Avocatul Poporului)
Renate Weber ar putea fi revocată din funcția de Avocat al Poporului (Sursa foto: Facebook/Avocatul Poporului)

Următorul Avocat al Poporului ar trebui să fie un profesionist, nu un om politic, declară la RFI deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu. El o acuză pe Renate Weber că a încălcat de mai multe ori Constituția. Birourile Permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților ar urma să discute marți despre cererea de revocare a lui Weber din funcție.

Emanuel Ungureanu explică de ce ar trebui revocată Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului: ”Susțin această revocare, pentru că doamna Weber, din punctul meu de vedere, a încălcat de mai multe ori Constituția și limitele care sunt stabilite prin Constituție (...). E clar că doamna Weber a acționat în acest timp ca un agent al PSD-ului și cred că nu are nimeni nici un dubiu în această privință, că n-a fost obiectivă în exercitarea mandatului”.

Deputatul USR PLUS ar vrea ca următorul Avocat al Poporului să fie un profesionist, nu un om politic: ”Eu sper să vină un profesionist. Noi am spus asta și în ceea ce privește reforma Curții Constituționale. Nu e normal că Parlamentul numește din spectrul politic oameni în CCR sau președintele (...). Nu vreau să fie înlocuit un om al PSD-ului cu un om al USR-ului la Avocatul Poporului, asta e cât se poate de categoric”.

 
Emanuel Ungureanu, despre posibila revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber