Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Emanuel Ungureanu, despre moțiunea simplă anti-Voiculescu: PSD s-a manifestat în Parlament ca o aripă ultras

Emanuel Ungureanu certificat Covid antivaccinist.jpg

Emanuel Ungureanu critică varianta de certificat verde propusă de Alexandru Rafila (Sursa foto: Facebook/Emanuel Ungureanu-arhivă)
Emanuel Ungureanu critică varianta de certificat verde propusă de Alexandru Rafila (Sursa foto: Facebook/Emanuel Ungureanu-arhivă)

Moțiunea simplă a PSD la adresa lui Vlad Voiculescu este cinică și ipocrită, spune la RFI deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu. El regretă discursul dur pe care l-a avut la ședința de luni a Parlamentului: ”Urletele din bănci ale celor de la PSD sunt imposibil de reprodus în spațiul public, de aceea, cuvintele mele au fost mai dure”.

Emanuel Ungureanu acuză PSD-ul de cinism, în contextul moțiunii simple la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu: ”Această moțiune simplă este foarte cinică, pentru că PSD-ul a condus sistemul sanitar prin 12 miniștri, dintre care patru sunt urmăriți penal de către DNA, la această oră, pentru diferite fapte de corupție (...). Este absolut ipocrită atitudinea PSD față de Vlad Voiculescu și față de noua guvernare”.

Deputatul USR PLUS regretă limbajul dur pe care l-a folosit la ședința de luni a Parlamentului: ”Regret duritatea cuvântului ”nenorociți”, însă și contextul este puțin dificil. Cei care urmăresc discursurile din Parlament nu aud ce aud urechile celor care sunt la tribuna Parlamentului. Am fost numit jigodie, alte cuvinte nu vi le pot descrie, turnător. Deci urletele din bănci ale celor de la PSD sunt imposibil de reprodus în spațiul public, de aceea, cuvintele mele au fost mai dure (...). Pur și simplu, PSD s-a manifestat ca o aripă ultras într-o tribună din America de Sud. Nivelul limbajului în Parlament a coborât foarte mult. Nu-mi place că am coborât eu la acest nivel și o să-mi cer scuze pentru asta, dar nu e ușor de suportat de acolo sudălmile absolut descalificante care vin asupra celor care vorbesc, din partea unor colegi din PSD”.

 
Emanuel Ungureanu, despre moțiunea simplă a PSD la adresa lui Vlad Voiculescu