Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Raluca Prună: Renate Weber nu este deloc credibilă ca Avocat al Poporului

Raluca Pruna CCR zero.jpg

Raluca Prună, critică la adresa CCR (Sursa foto: Facebook/Raluca Prună)
Raluca Prună, critică la adresa CCR (Sursa foto: Facebook/Raluca Prună)

Procedura de revocare a fostului europarlamentar Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului a fost demarată în Parlament. Comisiile Juridice ale Senatului și Camerei Deputaților ar urma să prezinte un raport pe această temă, în următoarele două săptămâni.

Coaliția îi reproșează Avocatului Poporului, Renate Weber, că a blocat constant acțiunile Guvernului în plină pandemie, prin numeroasele sesizări la Curtea Constituțională.

Fostul ministru al Justiției din Guvernul tehnocrat, Raluca Prună, explică la RFI unde a greșit Avocatul Poporului: ”Am văzut anul trecut că Avocatul Poporului s-a manifestat public pentru a trimite la CCR chestiunea pensiilor speciale sau pentru a pune sub semnul întrebării măsuri luate în perioada aceasta a crizei Covid-19, care se luaseră de altfel în toate statele. Și atunci sigur că respectând și prevederile legii și ceea ce înseamnă instituția Avocatului Poporului, nu poți să nu te întrebi în ce măsură această instituție răspunde cu adevărat, în manifestările ei din timpul mandatului domnului Ciorbea și al doamnei Weber, în ce măsură această instituție răspunde așteptărilor care sunt de la lege cu privire la această instituție”.

 

Interviul integral, mai jos

 
Raluca Prună, despre revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber