Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fiica șeicului din Dubai sechestrată și torturată de propriul tată

latifa.png

Prințesa Latifa (stânga) alături de premierul Irlandei, Mary Robinson. Fotografie publicată de United Arab Emirates News Agency la 24 decembrie, 2018
Sursa imaginii: 
UAENA/AFP via rfi.fr

Una dintre fiicele șeicului din Dubai, Latifa, îşi acuză tatăl că a sechestrat-o după ce a încercat să fugă din emirat, într-un clip video care a fost publicat marți de BBC. Ea ar fi fost drogată şi supusă unor presiuni greu de suportat, transmite AFP.

 

 

Latifa nu a mai fost văzută în public din 2018, când a încercat să fugă din țara condusă de tatăl ei la bordul unui yacht.

În 2018, o organizaţie care militează pentru drepturile omului a prezentat o primă înregistare video, în care Latifa bin Mohammed povestea cum a încercat să fugă din Dubai.

Latifa a explicat că şi-a filmat mărturia în baie, singura încăpere unde se poate încuia, fiindcă este permanent păzită de ofiţeri de poliţie.

În decembrie 2018, un judecător de la Înalta Curte de Justiţie din Londra a acceptat dovezile prezentate de mama fetei, care confirmau că Latifa a fost răpită de tatăl ei. Avocații şeicului au respins acuzăţiile. Autorităţile din Dubai au refuzat orice comentariu.

Șeicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum (foto), este vicepreședinte și prim ministru al Emiratelor Arabe Unite, din care face parte și Dubai.

 

Mai multe detalii aici