Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pensii speciale parlamentari: ”Raportul comisiilor reunite ar putea fi votat miercuri” (Marius Budăi, PSD)

pensii_speciale_parlamentari_marius_budai_psd.jpg

Legislativul se pregătește să desființeze pensiile speciale ale parlamentarilor (Sursa foto: Facebook/Camera Deputaților)
Legislativul se pregătește să desființeze pensiile speciale ale parlamentarilor (Sursa foto: Facebook/Camera Deputaților)

Legislativul ar putea face miercuri un pas important către eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Vicepreședintele Camerei Deputaților Marius Budăi (PSD) spune la RFI că dacă va exista un raport al comisiilor de specialitate, el va putea fi votat astăzi.

Marius Budăi crede că un prim pas către eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor poate fi făcut miercuri în cele două Camere: ”Dacă comisiile reunite pentru Statut vor trimite raportul astăzi, noi astăzi avem un plen reunit, după plenul Camerei Deputaților, unde se va vota acest raport, după care va fi acel termen de sesizare pe neconstituționalitate și trimis la domnul președinte pentru promulgare”.

Întrebat de ce nu a eliminat PSD pensiile speciale ale parlamentarilor cât a fost la Putere, fostul ministru al Muncii a răspuns: ”Au fost câteva proiecte de legi sau inițiative legislative și au fost votate în mandatul trecut, după care au fost declarate neconstituționale și atunci am luat această decizie să intrăm practic pe categorii de personal și am început bineînțeles cu noi, parlamentarii”.

La remarca jurnalistului că PSD a încercat să desființeze la pachet pensiile parlamentarilor și cele ale magistraților, știind că documentul va fi declarat neconstituțional, Marius Budăi a replicat: ”Ultima încercare atunci a fost pe o impozitare progresivă a acestor pensii, pentru că au fost decizii anterioare ale CCR, care a spus că nu pot fi neapărat desființate și atunci am luat decizia unei impozitări progresive a acestor pensii. CCR ne-a spus că nu este în regulă și atunci intrăm pe categorii de personal”.

 
Marius Budăi, despre pensiile speciale ale parlamentarilor