Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD o apără pe Renate Weber. Marius Budăi: ”Personal, nu am ce să-i reproșez Avocatului Poporului”

psd_renate_weber_marius_budai_avocat_popor.jpg

Renate Weber, pe punctul de a fi revocată din funcția de Avocat al Poporului (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Marian Ilie)
Renate Weber, pe punctul de a fi revocată din funcția de Avocat al Poporului (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Marian Ilie)

Renate Weber s-a opus ca Avocat al Poporului unor măsuri ale Guvernului care interziceau drepturi și libertăți, declară la RFI vicepreședintele Camerei Deputaților Marius Budăi (PSD). Liderii coaliției de guvernare vor să o revoce din funcție pe Weber, pe care o acuză că a blocat constant măsurile de combatere a pandemiei de Covid-19.

Marius Budăi spune în contextul cererii de revocare a fostului eurodeputat Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului că ”ieri (marți-n.r.), în Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au fost depuse un raport de activitate al Avocatului Poporului și o solicitarea din partea unui deputat PNL de schimbare a doamnei Avocat al Poporului, a doamnei Renate Weber. Vom vedea raportul comisiei de specialitate, după care vom decide”.

Deputatul PSD precizează că nu are ce să-i reproșeze Avocatului Poporului: ”Personal, nu (...). Nu sunt specialist în domeniul juridic, de aia am nevoie de raportul comisiei de specialitate, unde acolo vor fi argumentele de ordin tehnic”.

La remarca jurnalistului că liderii coaliției o acuză pe Renate Weber că a blocat în plină pandemie măsurile luate de Guvern, Marius Budăi a răspuns: ”Din câte îmi aduc aminte, doamna Weber s-a opus acelor măsuri care interziceau drepturi și libertăți. Aici trebuie să ne uităm în Constituție, dacă avem garantate aceste drepturi în Constituție, atunci înseamnă că doamna a procedat conform legii. Dacă dvs. vi se pare OK și vă dau un exemplu, a fost o imagine intens utilizată în mass-media națională, chiar de la mine, din orașul Botoșani, unde un părinte, un bunic de-al nostru, un pensionar, era ora 13 fără cinci și stătea ascuns, pitit, săracul, în colțul unui bloc, că era mai încolo un polițist care dacă-l vedea, îi dădea amendă că nu ajungea la ora 13 acasă. Dacă așa consideră actuala guvernare că se traversează o țară prin criză, doar prin interdicții și amenzi, eu nu susțin așa ceva”.

 
Marius Budăi, despre posibila revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber