Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ludovic Orban: Susținem bugetul în forma adoptată de guvern

orban_guvern_facebook_guvernul_romaniei.jpg

Președintele PNL, Ludovic Orban
Sursa imaginii: 
Facebook

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat luni, la finalul ședinței Biroului Executiv al partidului că senatorii și deputații liberali vor susține proiectul de lege a bugetului în forma adoptată de guvern. Liberalii nu vor depune amendamente, a declarat Ludovic Orban.

 

”În Biroul Executiv am luat decizia, în unanimitate, de a susține legea bugetului în forma în care va fi adoptată de guvern. Noi am formulat propuneri împreună cu colegii parlamentari și primari. Unele au fost adoptate, altele nu”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că proiectul de buget va ajunge în Parlament cel mai probabil marți, după adoptarea sa finală în ședința de guvern de luni seară, programată pentru Ora 19:00.

„În ceea ce priveşte legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale, Guvernul se va întruni într-o şedinţă în cursul acestei seri pentru a adopta forma finală, după avizul Consiliul Legislativ. Se ştie că a venit abia în cursul zilei de astăzi avizul Consiliului Legislativ şi, procedural, chiar dacă nu există o modificare a legii bugetului de stat în urma avizului Consiliului Legislativ, trebuie practic adoptat bugetul în urma avizului Consiliului Legislativ. Cel mai probabil, legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament, imediat ce vor ajunge la Parlament. Împreună cu doamna Anca Dragu, preşedintele Senatului, vom decide convocarea Birourilor permanente reunite pentru stabilirea calendarului de dezbatere a celor două legi extrem de importante pentru România”, a mai spus liderul PNL.

 

ASCULTĂ AICI DECLARAȚIA: 

 
Liderul PNL, Ludovic Orban