Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Georgia: Liderul opoziției arestat, intervenție brutală a poliției

georgia.png

Nika Melia, liderul opoziției din Georgia, a fost arestat
Sursa imaginii: 
AFP via rfi.fr

Poliția din Georgia a arestat marți un important lider al opoziției și a folosit gaze lacrimogene în timpul unei intervenții brutale la sediul partidului acestuia, un eveniment care adâncește criza politică din această țară, care s-a declanșat odată cu alegerile parlamentare de anul trecut, transmite AFP.

Într-o transmisie live de televiziune Nika Melia (41 de ani), liderul Mișcării pentru Unitate Națională, principalul partid de opoziție din țară, este târât afară din sediul partidului și arestat, în timp ce sute de polițiști îi atacă pe susținătorii săi cu gaze lacrimogene iar mulți dintre aceștia sunt și ei arestați.

Mai multe computere au fost ”furate” din sediul partidului de către polițiști, potrivit unui alt lider al UNM, Giorgi Pataraia.

Ambasadorul Marii Britanii în Georgia, Mark Clayton, s-a declarat ”șocat” de aceste evenimente într-o postare pe contul său de Twitter. ”Violența și haosul de la Tbilisi sunt ultimele lucruri de care Georgia are nevoie acum. Fac un apel către ambele tabere să se manifeste cu reținere, acum și în zilele care urmează”, a adăugat el.

Criza politică din Georgia s-a accentuat începând de la alegerile parlamentare din octombrie anul trecut, despre care opoziția a afirmat că ”au fost furate” de partidul de guvernământ

Reprezentanții opoziției au refuzat să-și ocupe locurile câștigate în Parlament potrivit rezultatelor oficiale ale scrutinului.

 

Mai multe detalii aici