Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sebastian Burduja, deputat PNL: Nu depunem amendamente la buget, susținem varianta Guvernului

Presedinte PNL Sector Sebastian Burduja Romprest renegociat.jpg

Sebastian Burduja o critică pe Clotilde Armand în disputa cu Romprest privind gunoaiele din Sectorul 1 (Sursa foto: Facebook/Sebastian Burduja)
Sebastian Burduja o critică pe Clotilde Armand în disputa cu Romprest privind gunoaiele din Sectorul 1 (Sursa foto: Facebook/Sebastian Burduja)

PSD va încerca să întârzie în Parlament bugetul pe 2021 și să producă unele compromisuri, pe fondul oboselii și al unor zile mai lungi care urmează, declară la RFI deputatul PNL Sebastian Burduja, vicepreședinte al Comisiei pentru Buget.

Sebastian Burduja spune că parlamentarii sunt pregătiți să dezbată bugetul pe 2021: ”Noi suntem pregătiți în Comisia de Buget-Finanțe să discutăm amendamentele propuse. La nivelul coaliției de guvernare există un acord să nu se depună amendamente, tocmai pentru a nu se întârzia foarte mult aceste proceduri și pentru că am avut aceste contribuții în etapa de construire a bugetului la nivelul Guvernului”.

Deputatul PNL se așteaptă ca PSD să încerce întârzierea bugetului pe 2021: ”Sigur, ne așteptăm ca din partea actualei Opoziții, în special a PSD, după cum au și anunțat dânșii, să vină foarte multe amendamente. Este o tactică prin care se încearcă întârzierea bugetului, se încearcă producerea unor compromisuri, pe fondul oboselii, pe fondul unor zile mai lungi care urmează. Noi avem încredere în modul în care a fost construit acest buget și de aceea vom susține forma propusă de Guvern”.

Întrebat dacă îl deranjează ca parlamentar că nu poate depune amendamente la bugetul pe 2021, Sebastian Burduja a răspuns: ”Nu mă deranjează, pentru că am avut o contribuție în procesul de gândire a acestui buget. Pe de altă parte, înțeleg foarte bine că nu putem să ne întindem la nesfârșit cu aceste dezbateri”.

 
Sebastian Burduja, despre bugetul pe 2021