Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Robert Negoiță îi dă replica lui Nicușor Dan: Desființarea PUZ-urilor va produce haos

Robert Negoita inchidere scoli.jpg

Robert Negoiță ar prefera ca școlile să rămână deschise în București (Sursa foto: Facebook/Robert Negoiță)
Robert Negoiță ar prefera ca școlile să rămână deschise în București (Sursa foto: Facebook/Robert Negoiță)

Desființarea Planurilor Urbanistice Zonale va produce haos în Capitală. O spune la RFI primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, care-i dă replica primarului general, Nicușor Dan, după ce acesta a propus suspendarea PUZ-urilor de la Sectoare timp de doi ani, pentru a opri construcțiile de pe spațiile verzi. Propunerea urmează să fie votată vineri de Consiliul General.

Robert Negoiță explică de ce se opune suspendării PUZ-urilor: ”Faptul că noi avem această discuție și că o astfel de inițiativă a fost promovată în Consiliu, fără să avem o discuție, fără să existe o dezbatere, fără să existe o analiză, asta mi se pare inacceptabil. Noi ne-am văzut joia cealaltă, dacă nu mă înșel, deci acum două săptămâni, la Primăria Generală, primarii de Sector cu primarul general și nu ne-a spus nimic despre un astfel de demers. Deci astfel de inițiative de o astfel de mare însemnătate trebuiesc comunicate, trebuiesc dezbătute”.

Primarul Sectorului 3 spune despre propunerea lui Nicușor Dan că ”nu trebuie să desființăm PUZ-ul, pentru că ne ducem într-un haos. Consider că treaba primarului general în primul rând este să ne furnizeze un PUZ. Noi la Sectorul 3 am inițiat un PUZ de reglementare, disperați de faptul că nu avem nici un document urbanistic valabil. PUG-ul actual este expirat de mult timp și nu mai există nici o posibilitate legală de a fi prelungit”.

 
Robert Negoiță, despre suspendarea PUZ-urilor de la Sectoare, propusă de Nicușor Dan