Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Prima victorie a lui Biden: Camera Reprezentanţilor i-a aprobat planul de redresare economică

biden.png

Joe Biden în timpul discursului de investire, Washington, 20 ianuarie 2021
Sursa imaginii: 
AFP via rfi.fr

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a aprobat, în această dimineaţă, planul de asistenţă financiară în valoare de 1.900 de miliarde de dolari solicitat de preşedinele Joseph Biden în contextul crizei pandemiei. Documentul va ajunge acum în Senat, unde va suferi amendamente, scrie presa de peste ocean.

Proiectul de asistenţă financiară prevede măsuri sociale şi de stimulare a relansării economiei, în contextul crizei pandemice, care s-a soldat până acum cu peste 500.000 de morţi în Statele Unite.

Proiectul prevede indemnizaţii sociale de 1.400 de dolari pentru persoanele defavorizate, asigurări de şomaj în valoare de 400 de dolari şi fonduri de 8,5 miliarde de dolari destinate Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor (CDC), în scopul distribuirii vaccinurilor şi promovării eficienţei acestora.

Proiectul prevede şi fonduri de 350 de miliarde de dolari pentru autorităţile guvernamentale statale şi locale, 130 de miliarde de dolari pentru redeschiderea şcolilor şi credite fiscale pentru familiile care au copii sub vârsta de şase ani.

Propunerea de majorare a salariului minim federal de la 7,25 de dolari pe oră la 15 dolari pe oră probabil va fi eliminată de Senat.

După amendamentele pe care Senatul probabil le va adopta săptămâna viitoare, proiectul de asistenţă financiară va reveni în Camera Reprezentanţilor, în cadrul procedurii de aprobare finală.