Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD acuză politizarea banilor pentru județe. PNL cere PSD să se abțină pe subiect

whatsapp_image_2021-03-01_at_13.13.41.jpeg

Sursa imaginii: 
Facebook / colaj

Județele care nu au primit nimic sau au primit sume derizorii au un singur element comun: sunt conduse de administrații câștigate de PSD, susține liderul social democraților, Marcel Ciolacu. Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că PSD a alocat banii după culoarea politică a primarilor şi că, în locul reprezentanţilor acestui partid, s-ar abţine de la declaraţii politice pe acest subiect.

PSD va depune plângeri penale pentru alocarea discreționară de bani către județe, anunță președintele PSD, Marcel Ciolacu. În plus, aleșii PSD intenționează să vină la București să protesteze în fața Palatului Cotroceni. Marcel Ciolacu spune că nici un partid politic nu și-a permis în 30 de ani o astfel de alocare discreționară de fonduri, transmite Mediafax.

Județul Covasna, cel mai mic județ din România, a primit 21 de milioane. Banii s-au direcționat discreționar numai către anumite autorități. Județele care nu au primit nimic sau au primit sume derizorii au un singur element comun: sunt conduse de administrații câștigate de PSD. vom face toate demersurile necesare să se facă dreptate”, a spus Ciolacu.

Acesta a afirmat că plângerile penale anunțate de PSD vizează „pe toată lumea care a semnat acest document (o anexă prin care s-au alocat fonduri - n.r.), inclusiv pe cei care au venit cu fundamentarea”. „Domnul Cîțu nu va trebui să vină în Parlament să explice, va merge de la procuratură să explice”, a adăugat liderul PSD.

Ciolacu a afirmat că în administrațiile anterioare nu s-a făcut vreodată „o anexă separată, fără criterii, un troc politic”.

Reacția lidelui PNL, Ludovic Orban:PSD a alocat banii după culoarea politică a primarilor. Eu m-aş abţine în locul lor la declaraţii politice pe acest subiect

Ludovic Orban a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre faptul că PSD acuză că banii au fost împărţiţi în mod discreţionar şi în acea anexă care prevede alocarea pe proiecte locale sunt acordaţi bani cu precădere primarilor care sunt din formaţiunile aflate în coaliţie.
 
"PSD ar trebui să tacă pe subiectul ăsta pentru că PSD a alocat banii după culoarea politică a primarilor şi a discriminat cetăţenii românii, împărţindu-i în două categorii, de cetăţeni români din localităţile cu primari PSD şi cetăţeni români din localităţile cu primari de alte culori politice. Eu m-aş abţine în locul lor la declaraţii politice pe acest subiect pentru că altfel voi fi nevoit să readuc aminte toate alocările care au fost făcute pe PNDL 1, pe CNI, pe PNDL 2, din Fondul de Rezervă al Guvernului şi ponderea alocărilor care au fost predominant către primarii PSD. Nu mai vorbesc de alocările de la consiliile judeţene care sunt controlate de PSD. Chiar am fost la Vrancea la sfârşitul săptămânii trecute, unde primarii liberali mi s-au plâns că primeau cinci mii de lei în timp ce primarii PSD primeau de ordinul sutelor de mii, dacă nu chiar milioane”, a afirmat Orban citat de News.ro.