Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cîțu, după 1 milion de români vaccinați: Multă lume nu mai poartă mască

citu_gheorghita_gov_ro.jpg

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, Premierul Florin Cîțu și medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare
Sursa imaginii: 
gov.ro

Văd peste tot persoane care merg cu metroul, pe stradă, oameni care nu poartă mască. Nu putem să ne permitem așa ceva în acest moment”, a spus Florin Cîțu. Declarația vine în ziua în care s-a atins pragul de 1.000.000 de români vaccinați.

Premierul Florin Cîțu îi cele ministrului de Interne Lucian Bode mai mulți angajați „care să își facă treaba”, în contextul în care tot mai multe persoane au renunțat la masca de protecție pe stradă: „Nu ne putem permite așa ceva”. Declarația vine în ziua în care au fost vaccinați un milion de români.

Florin Cîțu a spus că în 27 decembrie cu toții se uitau și își doreau să vină cât mai repede această zi: „Iată că a venit, am ajuns la persoana vaccinată cu numărul 1 milion”.

Potrivit premierului, în acest ritm „faza a treia va fi pornită fără faza a treia”, adică pe 15 martie va începe vaccinarea generală.

În același timp trebuie să aduc aminte că dacă vrem o campanie de vaccinare de succes și sfârșitul pandemiei trebuie în continuare să respectăm toate regulile impuse. Purtatul măștii în spațiul public - am văzut deja foarte, foarte mulți oameni care s-au relaxat și nu mai poartă mască în spațiul public. E foarte important să purtăm mască și fac un apel și la Ministerul Afacerilor Interne, voi vorbi cu domnul Lucian Bode să mă asigur că vom avea mai mulți lucrători ai Ministerului Afacerilor de Interne care să își facă treaba. Văd peste tot persoane care merg cu metroul, pe stradă, oameni care nu poartă mască. Nu putem să ne permitem așa ceva în acest moment”, a spus Florin Cîțu.