Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Clasarea dosarului 10 august|Alina Gorghiu: ”Nu e acceptabil să punem batista pe țambal”

clasare_dosar_august_alina_gorghiu_batista_tambal.jpg

Alina Gorghiu vrea aflarea adevărului în dosarul 10 august (Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu)
Alina Gorghiu vrea aflarea adevărului în dosarul 10 august (Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu)

Președintele Klaus Iohannis este singurul om din România care a reușit să miște lucrurile în privința dosarului 10 august, declară la RFI senatoarea PNL Alina Gorghiu. Asta după ce șeful statului i-a cerut ministrului Justiției să explice de urgență cum s-a ajuns la clasarea dosarului 10 august și a spus că cei responsabili pentru intervenția jandarmilor trebuie să răspundă.

Alina Gorghiu e optimistă că dosarul 10 august va fi rezolvat într-un final: ”Cred că acest dosar va fi rezolvat de justiția română și se va vedea că acesta va fi pasul decisiv pentru maturitatea ei democratică. Salut faptul că ieri CSM nu a rămas inert față de mesajul președintelui Iohannis, mai ales că acest mesaj are la bază vocea societății”.

Senatoarea PNL așteaptă de la Stelian Ion ”să vină și să spună da, e o problemă cu închiderea acestui dosar, nu pot să vă spun unde este problema, acest lucru se poate rezolva printr-un raport corect făcut, care să arate problemele, punctele sensibile din dosar, din efectuarea dosarului, de către Inspecția Judiciară, acest raport să fie făcut public și să vedem ce soluții există mai departe, pentru că a pune batista pe țambal în acest caz nu este acceptabil”.

 

Responsabilitatea lui Klaus Iohannis în clasarea dosarului 10 august

 

Întrebată dacă președintele Klaus Iohannis nu are partea sa de responsabilitate în clasarea dosarului 10 august, întrucât el este cel care a numit conducerea DIICOT, același DIICOT care a clasat parțial dosarul în iulie 2020, Alina Gorghiu a răspuns: ”Decizia președintelui este făcută ca urmare a evaluării ministrului Justiției, ca urmare a interviurilor pe care le-a făcut, ca urmare a unui aviz de la CSM și așa mai departe. Nu are nici un fel de vină și mi se pare complet forțată și nefirească punerea acestei vinovății în spatele președintelui României, singurul care a avut o atitudine mai mult decât constantă pe acest subiect. Dacă președintele Klaus Iohannis nu ieșea ieri și cerea atât de limpede și atât de clar și de ferm soluții pentru ca acest dosar să-și găsească vinovații, astăzi, despre dosarul 10 august nu se mai vorbea, era închis bine mersi, pus în sertar, se aduna praful și lumea uita de el. Este singurul om din România care a reușit să miște lucrurile și a scos CSM-ul din inerție și l-a făcut să sesizeze Inspecția Judiciară”.

 
Alina Gorghiu, despre clasarea dosarului 10 august și reacția președintelui Klaus Iohannis