Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cîţu: S-a propus închiderea mall-urilor în weekend, dar nu am acceptat

citu_gov_ro.jpg

Premierul Florin Cîțu
Sursa imaginii: 
gov.ro

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că se va aplica interdicția de circulație noaptea, cu o oră mai devreme, de la ora 22, dar că nu este cazul de alte noi restricții. El a afirmat că au fost mai multe propuneri de restricții, printre care închiderea mall-urilor în weekend, dar că nu a acceptat.

Premierul Florin Cîţu a afirmat miercuri că au fost propuneri cu mai multe restricţii în contextul pandemiei, printre care închiderea mall-urilor în weekend, pe care nu le-a acceptat şi singura care ar putea fi pusă în aplicare se referă la interzicerea circulaţiei după ora 22, în loc de ora 23 cum este în prezent, transmite News.ro.

Florin Cîţu a fost întrebat dacă în afară de varianta cu introducerea restricţiilor de circulaţie de la ora 22 mai sunt şi alte propuneri în acest sens. 
Este cea mai importantă măsură, magazinele rămân deschise până la ora 21. Au fost propuneri cu mai multe restricţii, nu le-am acceptat, închidere malluri în weekend, şamd, nu mergem în direcţia asta. Ştiu că există mai multe persoane care încearcă să restricţioneze, eu cred că România se descurcă foarte bine, o să avem o lună cu mai multe doze de vaccin, cu 2,6 milioane, deci campania merge foarte bine”, a afirmat Florin Cîţu. 
Întrebat dacă ia în calcul să fie redusă capacitatea de cazare a hotelurilor şi pensiunilor, premierul a răspuns:  “Este în discuţie, vom vedea pentru câteva pensiuni în staţiunile montane
”. 
El a menţionat că propunerile pentru noi restricţii au venit de la specialişti în epidemiologie, dar nu a fost de acord cu acestea. 
Florin Cîţu a mai fost întrebat şi despre faptul că sunt estimări că vom ajunge la 20.000 de cazuri de COVID-19 pe zi în aprilie şi dacă are informaţii în acest sens. 
Am avut estimări că vom avea 10.000 în luna martie şi nu suntem acolo, deci estimările sunt estimări, realitatea le infirmă de fiecare dată”, a explicat Florin Cîţu.