Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Emanuel Ungureanu: Decizia României de a continua vaccinarea cu AstraZeneca este înțeleaptă

emanuel_ungureanu_romania_vaccinare_astrazeneca_inteleapta.jpg

Emanuel Ungureanu s-a vaccinat cu o doză AstraZeneca din lotul cu suspiciuni (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Alexandru Dobre)
Emanuel Ungureanu s-a vaccinat cu o doză AstraZeneca din lotul cu suspiciuni (Sursa: MEDIAFAX FOTO/Alexandru Dobre)

România nu-și permite o frânare a campaniei de vaccinare anti-Covid doar pe baza unor zvonuri, declară la RFI deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate. El precizează că s-a vaccinat cu AstraZeneca și se simte bine. Parlamentarul afirmă că decizia unor țări de a suspenda vaccinarea cu AstraZeneca e cel puțin suspectă.

Emanuel Ungureanu apreciază decizia României de a continua vaccinarea cu AstraZeneca: ”Eu cred că este o decizie înțeleaptă, ca toate deciziile care se bazează pe ce spun specialiștii. Eu sunt unul dintre cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca, chiar din lotul incriminat, neavând nici un fel de probleme. Sunt 77.000 de români care s-au vaccinat cu AstraZeneca, cu reacții foarte puține și moderate. Nu există nici o dovadă științifică care să lege niște episoade trombotice de administrarea acestui vaccin, care s-a și dovedit foarte eficient pentru, atenție, 17 milioane de oameni”.

Întrebat dacă nu ar fi fost mai precaut ca România să suspende și ea vaccinarea cu AstraZeneca, măcar până se clarifică situația, așa cum au făcut țări ca Franța, Germania sau Spania, deputatul a răspuns: ”Eu cred că ce trebuia făcut pe baze științifice s-a făcut, adică 4.000 de doze din lotul suspect, din care m-am vaccinat și eu și repet, sunt foarte bine, au fost carantinate (...). Precauția din alte țări este cel puțin suspectă pentru mine, mi se pare ciudat, după ce s-au vaccinat 17 milioane de oameni. În Marea Britanie, iată, premierul a anunțat că are încredere în acest vaccin. Pare mai degrabă în afara unor baze științifice, o bătălie geo-strategică, decât o chestiune medicală (...). Cred că nu ne permitem o frânare a campaniei de vaccinare doar pe baza unor zvonuri”.

 
Emanuel Ungureanu, despre continuarea vaccinării cu AstraZeneca în România