Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Chișinău: Igor Grosu, noul candidat desemnat la funcția de premier

igor.jpg

Igor Grosu, noul premier desemnat
Image source: 
Sursa: Facebook/Igor Grosu

Președintele R.Moldova, Maia Sandu, l-a desemnat pe Igor Grosu, liderul interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, în calitate de candidat la funcția de premier. Anunțul vine după ce Mariana Durleșteanu, premierul desemnat de majoritatea parlamentară PSRM-Șor, și-a retras candidatura. 

“Am luat act de decizia doamnei Mariana Durleșteanu de a-și retrage candidatura pentru funcția de Prim-ministru. Având în vedere că nu există la moment un candidat care să fie susținut de o majoritate parlamentară absolută formalizată, am decis să-l înaintez pe Igor Grosu la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. I-am cerut domnului Grosu să pregătească programul și să formeze echipa de guvernare cu care să meargă în Parlament”, a spus Maia Sandu. 

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Mariana Durleșteanu a menționat că nu-și permite ca numele și reputația sa “să fie folosite pentru reglări de conturi între clanurile politice. Am acceptat nominalizarea doar din dorința de a contribui la depășirea crizelor și a mișca țara înainte. Mă retrag acum, însă promit că nu plec din viața publică, iar experiența amară din ultimele luni, m-au determinat să mă implic și mai mult în viitor în viața țării, să îmi ajut cetățenii, să lupt pentru ei”, afirmă Durleșteanu.
Să spunem că, după mai bine de o lună, Maia Sandu a reluat, marți, consultările cu fracțiunile parlamentare pentru găsirea unei soluții pentru criza politică din R.Moldova. De aproape trei luni, nu există un Guvern funcțional și asta se întâmplă în timp ce situația epidemiologică din țară este foarte gravă.