Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Bușoi, despre scandalul AstraZeneca: Răul a fost deja făcut

Cristian Busoi masuri energie binevenite insuficiente.jpg

Cristian Bușoi cere măsuri suplimentare pentru a gestiona criza din energie
Cristian Bușoi cere măsuri suplimentare pentru a gestiona criza din energie
Sursa imaginii: 
Facebook/Cristian Bușoi

Decizia României de a continua vaccinarea cu AstraZeneca este corectă, declară la RFI eurodeputatul PNL Cristian Bușoi, responsabil al PE de relația cu Agenția Europeană a Medicamentului. El crede că polemicile din UE privind posibilele reacții adverse severe au dus deja la o scădere a încrederii unei părți a populației în serul AstraZeneca.

Cristian Bușoi consideră corectă decizia României de a continua vaccinarea cu AstraZeneca, după ce alte țări au suspendat administrarea acestui ser: ”Decizia României mi se pare o decizie corectă. Cred că nu avem în acest moment elemente care să ne facă să mergem în această direcție, aceea a suspendării sau chiar a opririi vaccinării cu vaccinul AstraZeneca. Eu am foarte mare încredere în Agenția Europeană a Medicamentului (...), știu foarte bine cât de atenți, ce bază științifică puternică au prin experții pe care îi au în toate țările UE”.

Eurodeputatul crede că scandalul AstraZeneca afectează campania de vaccinare anti-Covid în UE: ”Cred că răul a fost deja făcut. Am primit nenumărate telefoane de la oameni apropiați care urmau să se vaccineze cu AstraZeneca. E clar că indiferent de ce va spune mâine Agenția Europeană a Medicamentului, o anumită teamă și o anumită rezervă va exista”.

 
Cristian Bușoi, despre decizia României de a continua vaccinarea cu AstraZeneca