Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rusia și-a rechemat ambasadorul din SUA pentru consultări

putinos.jpg

Sursa imaginii: 
AFP

Kremlinul a anunțat miercuri că l-a rechemat pe ambasadorul rus pentru Statele Unite pentru consultări, asigurându-se totodată că vrea să evite „degradarea ireversibilă” a relațiilor cu Washingtonul, aflate „într-un situație dificilă” de mai mulți ani, relatează AFP.

Conform unei declarații a Ministerului rus de Externe, ambasadorul Anatoly Antonov a fost chemat la Moscova „pentru consultări pentru a analiza ce să facem și încotro ne îndreptăm în ceea ce privește relațiile cu Statele Unite”.

Ordinul a venit după ce Joe Biden a declarat că omologul său rus, Vladimir Putin, va suporta consecințele pentru coordonarea acțiunilor Rusiei de amestec în alegerile prezidențiale americane de anul trecut în favoarea lui Donald Trump, iar acest lucru se va vedea curând. “Va plăti prețul”, a spus Biden într-un interviu pentru ABC News, transmis miercuri dimineața în cadrul emsiunii ”Good morning, America”.

La întrebarea prezentatorului emisiunii ”Good Morning, America” George Stephanopoulos care vor fi aceste consecințe, președintele SUA a spus: ”Veți vedea curând”.

În plus, întrebat dacă el crede că Vladimir Putin este un ”criminal”, Biden a răspuns: “Mmm hmm, da, cred că da”.

Totodată, președintele SUA a precizat că, în ciuda acestor tensiuni, ”există domenii de interes pentru ambele părți”, domenii în care ”Rusia și SUA pot colabora”, dând exemplul acordului nuclear.