Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus UK: Boris Johnson s-a vaccinat cu AstraZeneca

boris_vaccin.png

Boris Johnson
Boris Johnson s-a vaccinat la Spitalul St. Thomas, același unde a fost tratat de Covid anul trecut
Sursa imaginii: 
Nr. 10 Downing Street

Prim ministrul britanic, Boris Johnson, a primit prima doză a vaccinului AstraZeneca. În Marea Britanie s-au vaccinat până acum peste 26 de milioane de persoane.

Premierul Johnson, în vârstă de 56 de ani, a fost inoculat cu prima doză la Spitalul St Thomas din Londra, unde a fost tratat la terapie intensivă în aprilie 2020, după ce a contractat COVID-19.

Nu am simțit nimic, așa că a fost foarte bine, foarte rapid și nu-l pot recomanda destul. Când primiți notificarea pentru vaccinare, vă rugăm să mergeți și să-l faceți. Este cel mai bun lucru pentru dumneavoastră, cel mai bun lucru pentru familia dumneavoastră. și pentru toți ceilalți.” a declarat premierul Johnson jurnaliștilor la ieșirea de la spital

“Nu mă ascultați pe mine, ascultați-i pe toți oamenii de știință, ascultați ce a spus Agenția Uniunii Europene pentru Medicamente, la ceea ce a spus Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA). Riscul este COVID, acesta este un lucru grozav de făcut" a adăugat el.

Premierul Johnson a dezvăluit că urmează să primească vaccinul AstraZeneca, prdis ]n colaborare cu Universitatea Oxford, după ce unele țări europene suspendaseră utilizarea acestuia în urma îngrijorărilor legate de producerea de cheaguri de sânge la cei inoculați.

Franța, Germania și Italia se numără printre țările care și-au reluat programele de vaccinare cu AstraZeneca după ce Agenția Europeană a Medicamentului a declarat că vaccinul este “sigur și eficient”.

"Vaccin sigur"

Organizația Mondială a Sănătății și MHRA au declarat, de asemenea, că vaccinul este sigur și au încurajat oamenii să își ia programul de vaccinare.

Boris Johnson
Boris Johnson i-a încurajat pe cei invitați să accepte vaccinarea
Sursa imaginii: 
Nr. 10 Downing Street

"Vaccinul Oxford este sigur, iar cel de la Pfizer este sigur", a declarat premierul Johnson în cadrul unui briefing de presă la reședința sa de la Downing Street, joi seara.

Ceea ce nu este sigur este îmbolnăvirea cu COVID, motiv pentru care este atât de important ca toți să ne vaccinăm imediat ce ne vine rândul” a mai spus el.

Președintele SUA Joe Biden, prim ministrul Indiei Narendra Modi, președintele Indoneziei Joko Widodo, președintele Turciei Recep Erdogan, premierul Israelului Benjamin Netanyahu și regele Arabiei Saudite Salman sunt alți lideri mondiali care s-au vaccinat un anti-COVID.

În Marea Britanie, atât regina Elisabeta a II-a, cât și prințul consort Philip au primit vaccinul, ca și liderul Partidului Laburist Keir Starmer, șeful executivului Țării Galilor, Mark Drakeford și foștii prim-miniștri Theresa May și David Cameron.