Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Andreea Moldovan (MS): O eventuală carantină în București nu trebuie privită ca o pedeapsă

andreea_moldovan_carantina_bucuresti_pedeapsa_protectie.jpg

Autoritățile nu exclud o nouă carantină în București (Sursa foto: pixabay-ilustrație)
Autoritățile nu exclud o nouă carantină în București (Sursa foto: pixabay-ilustrație)

O eventuală carantină în București este o decizie complexă, iar dacă se va lua, ea trebuie considerată de către populație ca o măsură de protecție și nicidecum ca o măsură coercitivă. Declarația a fost făcută la RFI de secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan. Capitala înregistrează 5,3 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori și dacă ajunge la șase, carantina nu poate fi exclusă.

Andreea Moldovan spune că există discuții privind o eventuală carantină în București: ”Există discuții în acest sens, există o urmărire atentă a indicatorilor, există o urmărire comparativă a indicatorilor, după două moduri diferite de calculare. Rămâne să vedem care va fi evoluția în următoarele zile, însă cred că e important să luăm măsurile care se impun, pentru că de fapt, aceste măsuri ne ajută să evoluăm mai bine, să trecem mai ușor prin această pandemie”.

Secretarul de stat subliniază că ”nu trebuie să ne fie frică de măsuri suplimentare, ci trebuie să le luăm ca pe măsuri care ne ajută să încercăm să stăvilim acest bulgăre (...). Această decizie este o decizie complexă, care antrenează mai multe foruri decizionale, dar dacă se va lua și când se va lua, ea trebuie considerată de către populație ca o măsură de protecție și nicidecum ca o măsură coercitivă sau de pedepsire. Este o măsură care ne ajută să rămânem cât se poate de sănătoși”.

 
Andreea Moldovan, despre o eventuală carantină în București