Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cîțu: Carantina totală în Capitală nu e o opțiune

florin_citu_7_gov_ro.jpg

Sursa imaginii: 
gov.ro

Rata de infectare de peste 6 la mie nu reprezintă singurul element de luat în calcul pentru o eventuală carantinare: „Trebuie să vorbim și cu alți specialiști. Când luăm o decizie, o anunțăm”, spune premierul. Întrebat dacă se închid școlile, Florin Cîțu a răspuns: „Nu, nici la Timișoara nu s-au închis” (în Timișoara școlile sunt închise - n.r.).

Premierul Florin Cîțu le transmite bucureștenilor care se întreabă dacă intră în carantină sau nu să nu asculte de scenarii și să aștepte decizia. Cîțu spune că nu se închid școlile. Precizările sale au venit la scurtă vreme după ce prefectul Capitalei a anunțat că Bucureștiul a depășit pragul critic de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Întrebat ce le transmite bucureștenilor care se întreabă dacă intră în carantină sau nu, Florin Cîțu a răspuns: „Să nu asculte de scenarii și să aștepte decizia”, transmite Mediafax.

Rata de infectare de peste 6 la mie nu reprezintă singurul element de luat în calcul pentru o eventuală carantinare: „Trebuie să vorbim și cu alți specialiști. Când luăm o decizie, o anunțăm”.

Premierul a precizat că atunci când rata de infectare depășește 6 la mie „începem să ne uităm la toate datele”.

Ministerul Sănătății are o ședință la ora 13.00, a spus Cîțu, iar Prefectura Capitalei încă nu a trimis raportul privind situația actualizată.

Întrebat dacă se închid școlile, premierul a răspuns: „Nu, nici la Timișoara nu s-au închis” (în Timișoara școlile sunt închise - n.r.).

„Ne uităm la informațiile pe care le avem. Am luat măsuri, dacă ar fi fost respectate, nu am fi ajuns aici. Am putea să oprim singuri pandemia dacă am respecta regulile. Aceleași reguli au fost în decembrie și au scăzut cazurile”, a afirmat premierul.